I en verden, hvor tid og hastighed er meget vigtigt, og skal kombineres med et højt ansvar samt høj kvalitet på service, kommer fragtbørsen med en løsning der kombinerer de tre væsentlige ting inden for godstransport: Punktlighed, seriøsitet og optimal pris.

Få adgang til flere vognlæs og køretøjer der er til rådighed hver dag i Danmark

Tilmeld dig gratis

Denne løsning repræsenteres gennem logistikcentraler, der fungerer som mellemmand mellem fragtmænd (dem der har ledige lastbiler) og producenter / handlende (dem der har vognlæs til rådighed til transport)..

Logistikcentraler er en aktiv deltager i fragtbørsen, og dens rolle er at styre efterspørgsel og udbud optimalt, så alle deltagere er tilfredse med projektledelsen. Formålet med en logistikcentral kombineret med en Fragtbørs, er at finde den rigtige løsning for virksomheder der ønsker at transportere varer, eller dem der har ledige lastbiler.

Logistikcentralen kan være enhver iværksætter, der organiserer en transport baseret på kundens ordre, uden at være den der selv fragter varerne. Dette skaber et sikkert og optimalt miljø, for at imødekomme efterspørgsel og levering.

Den største fordel ved sådan en deltager på fragtbørsen, er at de har muligheden for at løse alle kravene for fragtmænd / producenter. En Logistikcentral skal have muligheden for optimalt at kombinere alle tilbud på markedet, uanset selve destinationen (nationalt eller internationalt), og uanset hvilken type vognlæs der er tale om (byggematerialer, maskineri, køretøjer, plast, møbler, osv.).

Fra fragtmændendes side, er logistikcentralen en meget god forretningspartner, fordi de tilgængelige køretøjer ikke længere står stille på en parkeringsplads, og der dermed hurtigt findes vognlæs til deres ledige køretøjer. Og i de fleste tilfælde, vil de også have et vognlæs på deres returrute til destinationen, samt når de returnerer til aflæsningsstedet, hvilket elimnerer transporter i en retning.

I tilfælde af producenter / handlende, vil anvendelsen af logisikcentralen eliminere muligheden for at producenten forbliver med varerne på varelageret, og dermed sikre en transport der når frem til dens destination til tiden, og på sikker vis. Kontrakten der indgås mellem de tre parter er sikker, og indeholder bestemte klausuler, der dækker alle tilfælde der kan opstå i forbindelse med transport af gods.

Hvis man kigger den anden vej, dvs. ulemperne, har logistikcentralen nogle få de skal tage højde for. Den første store ulempe som kan forhindre et samarbejde mellem logistikcentralen og fragtmænd / producenter, er den kommission der opkræves for hver forsendelse. Hver logistikcentral har visse omkostninger, der kan være en fast procentdel af værdien af varerne, eller et fast beløb, der angives af begge parter i en kontrakt.

Denne omkostning kan nemt undgås, blot ved at registrere virksomheden, helt gratis på en side der er dedikret til fragtmænd og grossister / handlende. Disse sider opkræver ikke kommissioner, og tilbyder dig muligheden for at vælge forretningspartnere, hvilket er meget vigtigt på sådan et marked.

Sagt med andre ord, muligheden for ikke at have yderligere omkostninger, samt tilføjelse af ruter med ledige lastbiler eller vognlæs der skal transporteres, på en gratis og sikker måde, uden nogen anden mellemmand, skal tages med i overvejelserne.